http://polubiotpusk.blogspot.com/2013/10/blog-post_31.html

суббота, 4 января 2014 г.

10 ідей: як зекономити гроші, подорожуючи Європою

Наш досвід подорожей Європою ще порівняно невеликий. Але де-не-де ми вже були, і дещо бачили. Отже спішу з Вами поділитися набутим досвідом. 

Я підібрала 10 можливих  способів економії грошей під час подорожі Європою. Знайомтесь.

1. Інвестуємо час.

Якщо ви зібралися здійснити подорож до Європи, то їдьте вже на 2-3 тижні!    Це допоможе Вам зекономити на перельотах-переїздах. Ці дві статті видатків разом із проживанням найболючіше б"ють по гаманцю української сім"ї.  Особливо це актуально тоді, коли країна далека, а побачити хочеться багато.  
Не виправдовуйтеся, що часу немає, чи його недостатньо. Були б гроші, час знайдеться)).

2. Летимо!!!
 
Вже ні для кого не секрет, що літаком подорожувати найшвидше та найбезпечніше! Але ще не всі знають, що ще і найдешевше. Щоправда, квитки на літак необхідно шукати і купувати заздалегідь через Інтернет, а не в аеропорту, в день вильоту. Наявність квитка в кишені, ще під час виходу з дому зекономить Вам час, гроші та нерви.
 
3. Правильно вибираємо місце проживання.
 
Оптимальним варіантом, звичайно є європейські родичі, друзі або знайомі, у яких можна пожити кілька днів. Але далеко не у всіх є така можливість. Що ж... До Ваших послуг готелі, хостели, приватні гостьові будинки, апартаменти. Все, на що погодиться Ваш гаманець.
 
Що бажано врахувати під час пошуку тимчасового житла (назвемо його готелем)?
 
  • відгуки туристів, які вже відвідували даний готель. Можливо, це дасть Вам відповіді на питання, які для Вас актуальні (чистота, зручність, розташування, наявність поряд магазинів, дискотек і т.д);
  • можливість поснідати в готелі. Ідеальним варіантом є сніданок, включений у вартість проживання. Це суттєво економить час і гроші;
  • наявність кухні (міні-кухні) та холодильника в готелі або у Вашому номері. Це абсолютно необов'язково, але варто надати таким готелям перевагу, з метою економії коштів на харчуванні та задля можливості готувати їжу дитині у будь-який зручний для Вас час;
  • готель повинен знаходитися недалеко від центру або від визначної пам'ятки, яку Ви хочете відвідати. Це допоможе Вам зекономити на використанні громадського транспорту, який в Європі, як Вам відомо, зовсім не дешевий.

4. Правильно вибираємо час для подорожі.
 
Літо в Європі, це справжня халепа. Спека, купа туристів, все забите, ціни дикі.
Зимою варто відвідати ярмарки або фестивалі. Якщо саме це є метою Вашої поїздки, тоді нема питань. Бо, як не крути, а зимою холодно для проведення оглядин пам'яток на свіжому повітрі.
А от для огляду визначних місць, місцевої архітектури та відвідування різноманітних екскурсій, варто обрати весну або осінь.  
 
Також, якщо у Вас  поїздка виходить лише на кілька днів, варто надати перевагу будням.
 
Чому?
  1. Проживання в готелях у будні дешевше, ніж на вікенд  (п'ятниця, субота, неділя);
  2. Всі музеї працюють;
  3. Всі магазини відчинені;
  4. Менше європейських туристів (вони працюють)
  5. На свята ціни на проживання автоматично подвоюються.
5. Економимо на продуктах харчування.
 
Якщо ви цілий рік мріяли про подорож і у цій, Вашій мрії, ви щоденно харчувалися в ресторанах, тоді будь-ласка, пропустіть цей пункт. Якщо ж ні, тоді правильно вибираємо готель (в ідеалі з харчуванням, кухнею і холодильником) і, йдемо в супермаркет!
Не мені Вам розповідати, що можна там купити. Однак, скажу, що варто звернути уваги на акції. Дуже часто можна купити свіжі фрукти буквально за копійки. Також акційною буває продукція яку треба вжити протягом одного-двох днів, а ми і не збираємося берегти її тиждень). А ще: сік, вода, пиво, вино, шоколад, морозиво.. Все, абсолютно все дешевше, ніж замовити те саме в барі чи в ресторані.
 
Так що ж тоді, не ходити в ресторани взагалі?
Та ні! Звичайно, ходити, і куштувати найсмачніші страви! Але снідати, обідати і вечеряти там щодня, як на мене, не варто.
 
6. Ще одна хитрість для наших.. Ви мене зрозумієте.
 
Така делікатна тема, як природна потреба. Як відомо, вбиральні в Європі супердорогі: від  1 до 3 EUR. Ну, і кому з нас захочеться платити за це такі гроші? Вихід є. Знаходимо кафе, чи будь-який перший ліпший бар, заходимо, замовляємо каву чи пиво за 1 або 3 EUR. Що робити далі, пояснювати не буду. І таким чином вбиваємо кілька зайців одразу. І ноги відпочили, і ми освіжилися.
 
7. Міняємо!!!
 
Ми міняємо валюту ще на Україні, якщо є така можливість. Це допомагає нам зекономити на оплаті за операцію обміну валюти за кордоном.  Беремо з собою готівку, щоб не платити комісійні картковому автомату.
 
8. Плануємо.
 
Оскільки, наразі ми маємо можливість пересуватися лише громадським транспортом, то вже перед виїздом із дому, ми маємо чіткий план: де будемо зупинятися, на скільки днів, коли і чим будемо їхати у наступну точку.
Такий план допомагає нам визначитися з придбанням квитків на громадський транспорт у великих містах.
Як відомо, транспорт в Європі дуже дорогий, і нам, простим туристам, обов'язково треба навчитися на ньому економити.
Так, перебуваючи, наприклад, тиждень у Венеції, варто придбати тижневий квиток . Чому? Поясню. Тижневий квиток на всі види транспорту коштує 30 EUR на особу на тиждень, одноразовий - 6 EUR на особу в один кінець. Захочете повернутися туди, звідки приїхали, ще 6 EUR. Всього 12. На одного. Тому: вчимося рахувати і планувати. Це допоможе економити гроші на якісь більш суттєві цілі, ніж добирання із пункту А в пункт Б.
 
9. Оглядаємо!
 
Тепер, коли Інтернет, став стилем життя, цілком можливо заздалегідь визначитися: що і де Ви би хотіли побачити. Тому, якщо Вас цікавлять музеї, виставки, різноманітні архітектурні пам'ятки, варто поцікавитися, а чи нема, часом, на оглядини всього цього добра якоїсь знижки?
У великих містах, де пам'яток та музеїв, хоч греблю гати, є спеціальні карти зі знижками, так звані City Card.
От наприклад http://www.europeancitycards.com/
Вивчаємо та купуємо. Або не купуємо. Вирішувати Вам.
А от нам у пригоді стала Барселона-Кард. В її ціну входив проїзд всіма видами громадського транспорту, прогулянка на місцевому кораблику, безкоштовне відвідування купи музеїв, різноманітні знижки, безкоштовний путівник по Барселоні та карта міста. Оскільки це була наша перша самостійна подорож Європою, то ця карта нам дуже допомогла зекономити.
 
10. Купуємо!
 
Ох уже ці сувеніри та сувенірчики. І хочеться, і колеться, і кусається. Чи купувати їх родичам та знайомим - вирішувати Вам. Але думайте завчасно, а не так, як ми, вже в аеропорту на зворотньому шляху. От там точно не варто купувати сувенірів. Дорого зараза.
Якщо ж ви таки вирішили купувати сувеніри родичам, то купуйте всім однакове (аби уникнути непорозумінь), і таке, що можна використовувати в повскденному житті. А то в більшості з нас, за магнітиками холодильника не видно. А ще, якщо купуєте кілька сувенірів в одному і тому ж місці - сміливо торгуйтеся і просіть знижку  .
 
А ще не пийте кави в барах аеропортів. Є можливість заплатити 15 EUR за дві філіжанки))).
Хвала тим, хто придумав кавові автомати зі смачною кавою по 1 EUR .
 
Отже, приємних і дешевих Вам подорожей Європою. А якщо захочете зекономити на квитках та на подорожах загалом, звертайтеся до мене. Я із задоволенням  Вам допоможу.

Ваша К.


 
 
 
 
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий